Historische Tafel

Datum en tijd: Maandag 14 januari 2019 - 17:00 uur
Locatie: Plein
Titel: Historische Tafel
Georganiseerd door: bezoekers
Spreker(s): Hugo Arlman
 
Programma: 17:00 uur, Aanvang Borrel Gaanderij Oude Conversatiezaal
18:00-19:30 uur, Aanvang lezing Leeszaal
19:30 uur, Aanvang diner Oude Conversatiezaal (facultatief)

Voor alle Witteleden

Hugo Arlman (1951) is auteur van De eeuw van J.L. Heldring (1917-2013). Een biografie die afgelopen september verscheen. Hij was redacteur van Vrij Nederland en schreef eerder De Val van de Rode Burcht en Van de prins geen kwaad (samen met Gerard Mulder), 20x fietsen en logeren rond de Mont Ventoux (met Tjakko Knoop Pathuis) en maakte met John Peters documentaires voor de publieke omroep, Langgestraft en Vrouwen achter tralies.  

Hij koos als titel voor zijn lezing: De eeuw van J.L. Heldring (1917-2013)

Heldrings werk als buitenland commentator en rubrieksschrijver voor NRC Handelsblad omspande bijna zeventig jaar, waaronder de tweede helft van de 20e eeuw. Vooral zijn ‘Dezer Dagens’, waarmee hij in 1960 begon, kregen in de loop der decennia iconische status. Gewijd aan buitenlandse politiek, geschiedenis, taal, universitair onderwijs of religie waren het scherpe analyses zonder veel parti pris die geen pasklare antwoorden boden maar de lezer meestal met vraagtekens lieten zitten. Het doel was de lezer aan het denken te zetten, niet om hen wat voor te kauwen. In de voordracht zal hij een overzicht geven van Heldrings leven aan de hand van de Wendepünkte daarin die zijn blik verruimden of zijn analyses veranderden.

Programma:
Let op: u dient alleen voor het diner in te schrijven!
Aanvang borrel:           17:00 uur, Gaanderij OCZ
Aanvang lezing:           18:00 uur, Leeszaal
Na de lezing is de mogelijkheid om te dineren in de OCZ, waarvoor maximaal 40 personen zich kunnen opgeven.
Aanvang diner:                        19:30 uur, OCZ - Hoofdgerecht ca € 15,50

U kunt tot en met woensdag 9 januari 2019 (schriftelijk) kosteloos annuleren.
Bij niet tijdig of geheel niet annuleren (no-show) is men 100% van de prijs verschuldigd.