Turkije Tafel

Datum en tijd: Maandag 28 januari 2019 - 18:00 uur
Locatie: Groene Zaal, Plein
Titel: Turkije Tafel
Georganiseerd door: Turkije Tafel
Spreker(s): Dr. Bernard Bot
 
Programma: 18:00 uur: Aanvang lezing, Groene Zaal
19:30 uur: Aanvang borrel, Barzaal
20:00 uur: Aanvang diner (facultatief), Restaurant (max. 12 personen)

Voor alle Witteleden

 

Titel: “Turkije tussen Economie en Islam”

 

Dr. Ben Bot studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden en aan de Harvard Law School (Cambridge, Massachusetts, VS). In 1968 promoveerde hij cum laude in de rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Leiden.

In 1964 werd hij tweede ambassadesecretaris bij de permanente vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Gemeenschap in Brussel. Hij was van 1973 tot 1976 de eerste Nederlandse ambassadeur in Oost-Berlijn. Hij was plaatsvervangend permanent vertegenwoordiger bij de NAVO van 1982 tot 1986, ambassadeur in Ankara van 1986 tot 1988, en Secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken van 1989 tot 1992. Van 1992 tot 2003 was Bot permanent vertegenwoordiger van Nederland bij de Europese Unie in Brussel. Op 3 december 2003 volgde Bot Jaap de Hoop Scheffer op als minister van Buitenlandse Zaken. Na zijn aftreden als minister In maart 2007 werd hij partner van consultancy firma Meines Holla & Partners in Den Haag.

Na zijn ministerschap aanvaardde Bot ook een aantal hoge functies op het terrein van het buitenlands beleid. Zo werd hij voorzitter van het Instituut Clingendael (2007-2015), voorzitter van de Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Meerpartijendemocratie (NIMD) (tot 1 januari 2018) en voorzitter van de Carnegie Stichting, de beheerder van het Vredespaleis. Daarnaast is Bot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Finles Capital Management en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Radio Nederland Wereldomroep.

 

In 2015 verschenen zijn memoires, Achteraf bezien.

 

 

Aanmelding:

U kunt zich tot en met vrijdag 25 januari 2019 aanmelden via de intekenlijst op de lessenaar in de Gaanderij of via een e-mail aan turkijetafel@gmail.com.

 

Zou U mij willen laten weten of U voornemens bent deze lezing bij te wonen?

 

In de hoop U op 28 januari 2019 te mogen ontmoeten

met vriendelijke groet

Hans Vrind

Turkije Tafel

 

 
 

 

 

Vooraankondiging:

 

Voor 22 februari 2019 hebben wij een principe toezegging gekregen van een Turkse parlementariër  de heer Zeki Hakan SIDALI. Hij is lid van de nieuw opgerichte İYİ Parti,  een afgescheiden partij van de MHP  van Devlet Bahçeli.  De İyi Parti  is dus in oppositie in het Parlement  en de gedachten van Zeki Hakan SIDALI zijn bepaald niet pro AKP of pro Erdoğan. Hij spreekt zeer goed Engels en is een  begin 40er, een moderne Turk met academische titel van de Bosporus University, Istanboel.  


Graag zou ik U ook willen wijzen op de bijeenkomst van de Azië tafel Het Bangladesh Delta Plan 2100 project op maandag 21 januari 18:30 uur in de Leeszaal, met een borrel vooraf in de Barzaal.

U kunt zich aanmelden door een e-mail naar azie.tafel@gmail.com 

Sprekers zijn ambassadeur van Bangladesh in Nederland, Z.E. Sheikh Mohammed Belal en Prof. Dr. Jaap de Heer, directeur van het consortium dat is aangewezen om het Deltaplan van Bangladesh 2100 voor te bereiden. 

 

 

 

En bent U al lid van de Turkije Tafel?

Zo nee, dan is het als lid van De Witte een simpele handeling:

€ 20,-  op rekening NL54 INGB 0008 2295 95 t.n.v. H V Vrind onder vermelding lidmaatschap Turkije Tafel.

Zo ja, zou U dan uw bijdrage in de kosten over 2019 willen overmaken?