Jazztafel

Datum en tijd: Dinsdag 19 februari 2019 - 19:00 uur
Locatie: Pleinzaal, Plein
Titel: Jazztafel
Georganiseerd door: Jazztafel
 
Programma: 19:00 uur: Inloop, Pleinzaal
20:00 - 22:30 uur: Concert, Pleinzaal

Voor alle Witteleden

 

Jazztafel viert tweejarig bestaan samen met Exclusive Sessions Productions (ESP)  

 

Namens de Jazztafel nodigen wij u mede namens het nieuwe jazzlabel Exclusive Sessions Productions (ESP) graag uit voor een bijzonder concert met drie optredens: het Trio Francesca Tandoi, het Sextet Frits Landesbergen en de West Coast Dreamband (feat. Frits Landesbergen). Dat alles vindt plaats op dinsdagavond 19 februari a.s. in sociëteit De Witte ter gelegenheid van het tweejarig bestaan van de Jazztafel en de presentatie van het jazzlabel ESP door Frits Landesbergen en Nanouck Brassers. Het belooft een spetterende avond te worden! Uiteraard is het mogelijk de op ESP verschenen cd’s dan aan te schaffen.

 

Dit jazzconcert is een initiatief van de inmiddels twee jaar oude Jazztafel en is uitsluitend bestemd voor leden van sociëteit De Witte en hun introducees. In dat opzicht onderscheidt dit concert zich van de reeks concerten in het kader van Jazz at the Club. Dat betekent ook dat de kledingvoorschriften van de sociëteit (jasje/dasje) dienen te worden gerespecteerd.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

Vanaf 19.00 uur: inloop

20.00 – 20.30 uur: optreden van het Trio Francesca Tandoi (piano/zang), Frans van Geest (bas), Frits Landesbergen (drums) met als speciale gast de Italiaanse saxofonist Max Ionata. Zij zullen vooral nummers spelen van hun onlangs verschenen cd “Magic 3”.

21.00 – 21.30 uur: optreden van het Sextet Frits Landesbergen met Nanouck Brassers (trompet), Max Ionata (saxofoon), Francesca Tandoi (piano), Matheus Nicolaiewski (bas), Willem Roomers (drums) en Frits Landesbergen (vibrafoon).

22.00 -22.30 uur: optreden van de West Coast Dreamband onder leiding van Nils van Haften,met Louis Sloot, Aad Vincenten, Hans Goemans, Johan Ehrlich, Frank Groenendijk (saxofoon), Nanouck Brassers, Ronald Kappert, Kees Kamphuis, Erik Hilferink en Erika Klap (trompet), Gert Bloemen, Janco Blanken, Joop Meijlink, Jelle Post (trompet), Cor Knegjens (piano), Willem van Wijngaarden, (bas), Terry Knight (drums) en Frits Landesbergen (vibrafoon). Deze bigband speelt nummers van bandleider en vibrafonist Terry Gibbs en zijn legendarische Dream Band. Onlangs verscheen op het ESP-label de cd “Gibbs vibes”.    

 

Francesca Tandoi is weliswaar geboren in Rome, maar woont – sinds haar studie aan het Koninklijk Conservatorium – in Den Haag. Zij speelt piano en zingt vooral jazzstandards maar ook eigen composities. Zij heeft bij het Japanse label Atelier Sawano inmiddels twee cd’s uitgebracht: “For Elvira” en “Something blue”, daarop begeleid door bassist Frans van Geest en drummer Frits Landesbergen. Zij toerde succesvol door Japan, Zwitserland, Frankrijk, Indonesië en Maleisië. Haar laatste cd – recent verschenen op het ESP-label - “Magic 3” betreft een live-opname met haar trio, aangevuld met saxofonist Max Ionata. Francesca Tandoi begeleidde Scott Hamilton op de cd “Jazz at the club; live from societeit De Witte”, die dit jaar verscheen. 

 

Vibrafonist, drummer, arrangeur en producent Frits Landesbergen won ooit de Pall Mall Swing Award en de Wessel Ilcken Prijs. Hij gaf les op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, begeleidde Madeline Bell, Cor Bakker, Milt Jackson, Scott Hamilton, Monty Alexander, Louis van Dijk en vele anderen. Hij heeft een eigen combo Frits & Friends, is oprichter van de North Sea Big Band en treedt veel op met het Trio Lex Jasper. Met dit trio speelde hij in sociëteit De Witte, samen met zangeres en echtgenote Joke Bruijs. Hij is samen met Nanouck Brassers de initiatiefnemer van ESP. Bij de bekendmaking van de start van dit nieuwe label noemde hij het “een redelijke kamikaze actie”.

 

West Coast Dream Band: deze 18 man/vrouw sterke bigband staat onder muzikale leiding van Nils van Haften en laat zich inspireren voor dit project door de muziek van vibrafonist, componist en bandleider Terry Gibbs en zijn Dream Band. De onlangs verschenen live-cd “Gibbs vibes” getuigt daarvan met nummers als “It might as well be a swing” en “The claw”. Vibrafonist Frits Landesbergen speelt hierin opnieuw een centrale rol.       

 

Praktische informatie:

 

De drie concerten zijn via de livestream www.jazzattheclub.nl ook thuis (en later) te beluisteren. Op dit internet radiostation worden daarnaast jazzmuziek, interviews en de gesproken columns van Paul Waaijers uitgezonden. Het Radio Jazzmagazine wordt gepresenteerd door Ronald Blom en technisch mogelijk gemaakt door Marnix Bosman (MWB SoundProducts).

 

Programma 19 februari:

Inloop:                          vanaf 19:00 uur, Pleinzaal

Concert:                       20:00 – 22:30 uur, Pleinzaal

Adres:

Sociëteit De Witte, Plein 24, 2511 CS Den Haag (telefoon: 070-3607933) – zie ook: www.jazzattheclub.nl en/of www.sociteitdewitte.nl

 

Aanmelding: 

Als lid van de sociëteit De Witte betaalt u € 12,50 p.p. Niet-leden betalen € 20.00 p.p. Dat bedrag kunt u overmaken naar rekeningnummer IBAN NL23 RABO 0383.105.021 t.n.v. Sociëteit De Witte o.v.v. uw naam, evt. lidnummer De Witte en code 1902/ESP-JAZZ.

 

Uw betaling dient uiterlijk donderdag 14 februari 2019 in het bezit te zijn van de sociëteit. Na ontvangst van uw betaling is er sprake van een definitieve reservering. Hiervan ontvangt u geen bevestiging. Indien u wel een bevestiging van uw betaling wenst, kunt u die per e-mail aanvragen via reserveringen@societeitdewitte.nl.


Met vriendelijke groeten en tot ziens op 19 februari!

 

Namens de Jazztafel
Ronald Blom, Robbert Coops en Ruud Steegman

Namens ESP

Frits Landesbergen en Nanouck Brassers