S.P.Q.R. Tafel

Datum en tijd: Donderdag 28 februari 2019 - 18:00 uur
Locatie: Plein
Titel: S.P.Q.R. Tafel
Georganiseerd door: S.P.Q.R. Tafel
Spreker(s): M. Leopold
 
Programma: 18:00 uur: Ontvangst en borrel, Barzaal
18:30 - 19:30 uur: Lezing, Groene Zaal
19:30 uur: Diner, Groene Zaal

Voor alle Witteleden en introducé(e)s

 

De Etrusken, geschiedenis, archeologie en invloed op Rome

 

Marjolein Leopold studeerde geschiedenis en archeologie aan de Universiteit Leiden en de Università per Stranieri in Perugia (Umbrië).

 

In haar jonge jaren werkte zij als archeologe in Tarquinia, Rome en Sybaris (Calabrië). Daarna was zij lerares geschiedenis in Den Haag en Rotterdam en vervolgens freelance onderzoeker bij de Buitengewone Pensioenraad in het kader van de Wet Indisch Verzet. Hoewel het als archeoloog met een gezin niet meer mogelijk was in het veld in Italië te werken, bleef de boekenkast zich vullen met boeken over dit onderwerp. Daar vindt U een neerslag van in deze lezing over de Etrusken, hun achtergrond, hun geschiedenis en hun grote invloed op Rome.

 

U bent van harte welkom bij deze interessante lezing.

 

Na de lezing is er de mogelijkheid om gezamenlijk met de leden van de S.P.Q.R. Tafel te dineren.

 

Aanmelding voor alleen lezing:
Tot donderdag 28 februari 2019 o.v.v. uw naam, lidnummer via een e-mail aan: spqr.tafel@gmail.com of via de intekenlijst in de Gaanderij op de lessenaar.

 

Aanmelding voor lezing en diner:
Tot maandag 25 februari 2019 o.v.v. uw naam en lidnummer via een e-mail aan: spqr.tafel@gmail.com of via de intekenlijst in de Gaanderij op de lessenaar.

 

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De kosten voor consumpties en diner zijn, zoals gebruikelijk, voor eigen rekening. Indien u zich voor het diner aanmeldt en niet aanwezig bent, zal de Witte u 50% van het diner in rekening brengen. Afmelding voor het diner kan tot maandag 25 februari 2019.