Generaalstafel

Datum en tijd: Donderdag 2 mei 2019 - 18:00 uur
Locatie: Plein
Titel: Generaalstafel
Georganiseerd door: bezoekers
Spreker(s): Brigadegeneraal b.d. G.A. Geerts
 
Programma: 18:00 uur, Aanvang borrel Barzaal

Voor alle Witteleden

Franse troepen snellen Nederland te hulp (1940-1945)

Brigadegeneraal b.d. G.A. Geerts heeft altijd grote belangstelling voor geschiedenis en van zijn hand zijn meerdere boeken over uiteenlopende onderwerpen verschenen. Tijdens zijn militaire carriere als infanterist heeft hij oa. de functie vervuld van commandant van het Regiment van Heutsz en van het Militair Tehuis Bronbeek, waar de rang van Brigade-Generaal aan verbonden was.

Bgen Geerts zal in zijn lezing ingaan op de diverse door de Franse troepen uitgevoerde acties in Nederland tijdens de 2e Wereldoorlog. 

Een vergeten stuk historie? Niet iedereen zal hiermee onbekend zijn, maar een groot aantal Nederlanders zal toch niet direct de volgende militaire acties direct op het netvlies hebben: 

* L’Hypothèse Hollande of Oefening Breda mei 1940 
* Operatie Premium (Wassenaarse Slag) februari 1944 
* Walcheren najaar 1944 
* Operatie Amherst april 1945 

Na deze lezing bent u van deze onderdelen van de vaderlandse geschiedenis volledig op de hoogte. De Generaalstafel nodigt u daarom graag uit deze lezing, zo vlak voor de meidagen, bij te wonen. 

Kledingvoorschrift: Tenue de Ville

Programma:
Aanvang borrel:          18:00 uur, Barzaal
Aanvang lezing:          19:00 uur, Grote Zaal
Aanvang diner:           20:00 uur, Grote Zaal
De kosten voor het driegangendiner, drie glazen huiswijn en koffie met De Witte chocolaatjes bedragen € 50,25 per persoon. De kosten voor de borrel vooraf zijn individueel af te rekenen.

Aanmelding lezing en diner:
U kunt zich aanmelden voor lezing én diner door overmaking van € 50,25 p.p. naar rekeningnummer IBAN NL23 RABO 0383.105.021 t.n.v. Sociëteit De Witte o.v.v. uw naam, lidnummer en code 0205/GENERAALS (graag vernemen wij vooraf uw keuze: vis, vlees of vegetarisch, dit kunt u bij uw betaling vermelden)

Uw betaling dient uiterlijk woensdag 24 april 2019 in het bezit te zijn van de sociëteit. Na ontvangst van uw betaling is er sprake van een definitieve reservering. Hiervan ontvangt u geen bevestiging. Indien u wel een bevestiging van uw betaling wenst, kunt u die per e-mail aanvragen via reserveringen@societeitdewitte.nl.

U kunt tot en met woensdag 24 april 2019 (schriftelijk) kosteloos annuleren.
Bij niet tijdig of geheel niet annuleren (no-show) is men 100% van de prijs verschuldigd.

Aanmelding alleen lezing:
U kunt zich tot en met woensdag 1 mei 2019 aanmelden o.v.v. uw naam en lidnummer via de intekenlijst in de Gaanderij op de lessenaar of via een e-mail aan: receptie@societeitdewitte.nl.