Thorbecketafel

Datum en tijd: Dinsdag 24 september 2019 - 18:00 uur
Locatie: Plein
Titel: Thorbecketafel
Georganiseerd door: Thorbecketafel
Spreker(s): Wouter Koolmees en Tamara van Ark
 
Programma: 18.00 uur, Barzaal
18.30 uur, Pleinzaal

Voor alle Witteleden

 

 Een unieke lezing bij de Thorbecketafel. Twee bewindspersonen tegelijk zijn aanwezig om met u te praten over onder andere ‘een toekomst bestendige arbeidsmarkt’ en beantwoorden vragen uit de zaal. 

 

Wouter Koolmees (1977) is namens D66 minister voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet Rutte-III. In politiek Den Haag wordt hij gezien als financieel brein. Hij werkte zeven jaar op het ministerie van Financiën, onder andere als hoofd begrotingsbeleid. In 2010, zijn eerste jaar als Kamerlid, werd hij verkozen tot politiek talent van dat jaar.

 

De afgelopen jaren is Wouter Koolmees betrokken geweest bij het sluiten van verschillende akkoorden om de Nederlandse economie te verbeteren, waaronder het Lenteakkoord en het Herfstakkoord. Hij noemt de ‘akkoorden niet altijd even populair, maar wel nodig om onze economie en onze samenleving structureel vooruit te brengen.’ Koolmees zat samen met fractievoorzitter Alexander Pechtold namens D66 aan tafel bij de onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en CU.

 

Tamara van Ark (1974) is namens de VVD sinds 26 oktober 2017 staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet-Rutte III. Zij was van 27 juni 2010 tot 26 oktober 2017 Tweede Kamerlid. In de Kamer was zij onder meer woordvoerster langdurige zorg, thuiszorg, emancipatie en homo-emancipatiebeleid en sinds november 2012 vicefractievoorzitter. Tamara van Ark was eerder wethouder van de in 2010 gevormde gemeente Zuidplas en daarvoor wethouder in Nieuwerkerk aan den IJssel. Voor dat zij in de politiek inging, werkte zij als teamchef van de Dienst sociale zaken in Rotterdam-Feijenoord.

 

Aanmelding:

Als u onze lezing wilt bijwonen, wilt u dan zo vriendelijk zijn om uzelf schriftelijk aan te melden via geraldrensink@casema.nl of via de intekenlijst op de lessenaar in de Gaanderij.