Zorgtafel-Mantelzorg: Gids door een doolhof

Datum en tijd: Dinsdag 24 september 2019 - 17:30 uur
Locatie: Plein
Titel: Zorgtafel-Mantelzorg: Gids door een doolhof
Georganiseerd door: Zorgtafel
Spreker(s): Lodewijk Schmit Jongbloed & Joris Slaets
 
Programma: 17.30 uur, Barzaal
18.30 uur, Leeszaal

 

Mantelzorg: Gids door een doolhof’

 

Mantelzorg: wij allemaal lopen een grote kans ermee te maken te krijgen. En als het gebeurt, kom je terecht in een achtbaan van emoties en een doolhof van regels, mogelijkheden, onmogelijkheden en strakke wetten. 

Lodewijk Schmit Jongbloed schreef het boek Reisgids Mantelzorg – wegwijs in de wereld van zorg voor ouderen. Een heel nuttig boek, want ook struisvogels lopen de kans aan de verzorgende dan wel zorgbehoevende kant van de mantelzorg terecht te komen. En als ‘amateur-mantelzorger’ moet je dan onverwacht en onmiddellijk je eigen weg zien te vinden. Als je wordt overvallen door de rol van mantelzorger is een script onontbeerlijk. De sprekers lichten de essentiële onderdelen van dat script op beeldende wijze toe.

Lodewijk Schmit Jongbloed, arts (niet praktiserend), is zelfstandig adviseur en consultant in de zorg.

Joris Slaets, klinisch geriater, is hoogleraar Ouderengeneeskunde in Groningen en directeur van de Leyden Academy in Leiden.

 

Aanmelding:

U kunt zich tot en met vrijdag 20 september 2019 aanmelden o.v.v. uw naam en lidnummer via de intekenlijst op de lessenaar in de Gaanderij, of via een e-mail aan ac.nijhuis@gmail.com.