JAZZ AT THE CLUB MET HET DON BRADEN JORIS TEEPE QUARTET

Datum en tijd: Vrijdag 15 november 2019 - 18:00 uur
Locatie: Pleinzaal, Plein
Titel: JAZZ AT THE CLUB MET HET DON BRADEN JORIS TEEPE QUARTET
Georganiseerd door: Jazz commissie
 
Programma: 18:00 uur: Inloop, Pleinbar
19:00 - 21:00 uur: Concert, Pleinzaal

Voor alle Witteleden en introducé(e)s 

 

De Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigt u graag uit voor een radioconcert op vrijdagavond 15 november. Dan treedt het Don Braden – Joris Teepe Quartet op met als begeleiders Jasper Soffers op piano en Owen Hart Jr. op drums. Het repertoire kent alle aspecten van “straight-ahead, modern jazz”. Het kwartet maakte furore in Amerika en Europa hetgeen resulteerde in de cd “Conversations”, die in 2017 door Downbeat magazine werd uitgeroepen tot een van de beste cd’s van dat jaar. 

 

Jazz at the Club is een initiatief van het bestuur van De Witte. Naast leden van Sociëteit De Witte kunnen ook jazzliefhebbers luisteren naar de top van de Nederlandse jazz. De dresscode op de sociëteit is normaliter jasje/dasje, maar bij uitzondering is dat bij Jazz at the Club informeler. Ook nu start dit radioconcert om 19:00 uur en zal tot ongeveer 21:00 uur duren. Tijdens het concert wordt een eenvoudig hapje geserveerd.

Er wordt een maximum aantal bezoekers van 200 gehanteerd, maar aangeraden wordt op tijd aanwezig te zijn in verband met de beschikbare stoelen. Reserveringen zijn helaas niet mogelijk.

 

 

Over de musici:

 

Saxofonist, fluitist en bandleider Don Braden is afkomstig uit Amerika waar hij verschillende muzikale successen en ervaringen opdeed. Hij werkte samen met beroemde jazzmusici als Betty Carter, Wynton Marsalis, Freddie Hubbard, Tony Williams, Tom Harrell en Roy Haynes. Onder zijn eigen naam nam hij meer dan twintig cd’s op. Hij is als leraar verbonden aan de Harvard University. En uiteraard is hij lid van zijn eigen ensemble: het Don Braden – Joris Teepe Quartet dat toerde met onder anderen Matt Wilson, Gene Jackson, Geri Allen, Cyrus Chestnut, James Williams en Ari Hoenig.

 

Bassist, componist, bandleider en muziekleraar Joris Teepe heeft een eigenzinnige, avontuurlijke stijl van spelen. Hij ging op jonge leeftijd naar New York waar hij les kreeg van Ron Carter. Inmiddels is hij een internationaal erkend begeleider van musici als Randy Brecker, Billy Hart, Sonny Fortune en Benny Golson. Opmerkelijk is zijn samenwerking met drummer Rashied Ali, getuige de cd “In the spirit of Rashied Ali”. Daarnaast is hij bandleider en naamgever van de Joris Teepe Big Band en van het kwartet met Don Braden. Hij is verantwoordelijk voor de jazzopleiding van het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

 

Pianist Jasper Soffers speelde met Gino Vannelli, Marcus Miller, John Scofield, Quincy Jones, Herbie Hancock en Elvis Costello. Ook toerde hij met het Metropole Orkest. Hij is een veelgevraagd begeleider in binnen- en buitenland als allround pianist met een grote liefde voor Braziliaanse muziek. Hij is verbonden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

 

De allround en zeer ervaren Amerikaanse drummer Owen Hart Jr. speelde o.a. in het Michael Moore Ensemble en met Branford Marsalis, Tom van der Zaal, Floriaan Wempe en Juraj Stanik. Hij toerde met het Don Braden – Joris Teepe Quartet en is – in ons land - lid van de formatie Klets. Ook heeft hij zijn eigen trio en staat bekend als uitstekend pedagoog. Hij geeft ook les aan Prins Claus Conservatorium in Groningen.    

 

Aanmelding jazzconcert incl. jazzhap:

Als lid van de sociëteit De Witte betaalt u € 12,50 p.p. Dat bedrag kunt u overmaken naar rekeningnummer IBAN NL23 RABO 0383.105.021 t.n.v. Sociëteit De Witte o.v.v. uw lidmaatschapsnummer, naam en code 1511/JAZZ. Niet-leden kunnen zich aanmelden door overmaking van € 20,00 p.p. naar rekeningnummer IBAN NL23 RABO 0383.105.021 t.n.v. Sociëteit De Witte o.v.v. uw naam en code 1511/JAZZ.

 

Uw betaling dient uiterlijk maandag 11 november 2019 in het bezit te zijn van de sociëteit. Na ontvangst van uw betaling is er sprake van een definitieve reservering. Hiervan ontvangt u geen bevestiging. Indien u wel een bevestiging van uw betaling wenst, kunt u die per e-mail aanvragen via administratie@societeitdewitte.nl. U kunt tot en met woensdag 13 november (schriftelijk) kosteloos annuleren. Bij niet tijdig of geheel niet annuleren (no-show) bent u 100% van de prijs verschuldigd.

 

Ook in 2020 zullen weer concerten in De Witte plaatsvinden. Noteert u alvast de vrijdagen 17 januari, 20 maart, 18 september en 20 november 2020. Zie voor verdere informatie www.societeitdewitte.nl en/of www.jazzattheclub.nl

 

Met vriendelijke groeten en tot ziens bij Jazz at the Club,

 

Namens de Jazzcommissie van Sociëteit De Witte:

Ronald Blom, Robbert Coops, Ruud Steegman, Bart van Straten en Wolbrand van der Vis