Littéraire Tafel

Datum en tijd: Woensdag 6 november 2019 - 17:00 uur
Locatie: Leeszaal, Plein
Titel: Littéraire Tafel
Georganiseerd door: Littéraire Tafel
Spreker(s): Dr. Maarten Knoester
 
Programma: 17.00 uur, Aanvang borrel in de Oude Conversatiezaal
18:00 uur, Aanvang lezing in de Leeszaal
19:15 uur, Aanvang diner in de Oude Conversatiezaal

Voor alle Witteleden en introducé(e)s  

 

Van Utopia tot Dystopia.

 

De Littéraire Tafel organiseert voor alle Witteleden en hun introducé(e)s een bijeenkomst op woensdag 2 november aanstaande. Spreker dr. M.W. Knoester, lid van de Littéraire Tafel, zal dan een voordracht houden over het onderwerp: “Van Utopia tot Dystopia”.

 

Maarten Knoester studeerde Engelse Taal en Letterkunde in Leiden en promoveerde aldaar op een proefschrift over de Engelse schrijver John Galsworthy. Van 2008-2019 was hij voorzitter College van Bestuur van de Stichting Het Rijnlands Lyceum.

 

In zijn lezing staat hij stil bij een aantal kenmerkende dystopische romans, met inbegrip van de laatste roman van Ian McEwan, Machines Like Me en The Testaments van Margaret Atwood. Hij geeft daarbij een overzicht van literaire werken uit de Europese literatuurgeschiedenis van Utopia van Thomas More (16e eeuw) tot aan hedendaagse dystopiën en schetst een beeld van de ontwikkeling van beide genres.           

 

Aanmelding voor niet leden: via de intekenlijst in de Gaanderij of via e mail: receptie@societeitdeWitte.nl

 

Indien U wilt aanschuiven bij het eten kunt U zich aanmelden bij Eva Huineman Lindt, evadvo@xs4all.nl. Dit voor zover er plaats blijkt te zijn.