Management Tafel: Lezing door Generaal majoor b.d. Dr. Jan Willem Brinkman

Datum en tijd: Dinsdag 5 november 2019 - 18:30 uur
Locatie: Plein
Titel: Management Tafel: Lezing door Generaal majoor b.d. Dr. Jan Willem Brinkman
Georganiseerd door: Management Tafel
 

Voor alle Witteleden

 

“Kunnen we nu nog steeds iets van Clausewitz c.s. leren?”

 

“Al vroeg in de 19e eeuw leerde de Duitse militaire top dat het uitsluitend opvolgen van bevelen van hogerop leidt tot inertie en een afwachtende organisatie. Na enkele nederlagen gooide men het roer om met uiteindelijk ongekende resultaten.

Anno 2019 profiteert niet alleen de krijgsmacht van hun inzichten maar ook talloze civiele ondernemingen en instellingen. Ook veel managementtheorieën zijn op deze ervaringen gestoeld. Met voorbeelden uit onder meer eigen ervaring geeft Jan Willem Brinkman een inkijk in deze fascinerende materie.

 

De militaire loopbaan van generaal majoor b.d. Dr. Jan Willem Brinkman begon in 1965 op de Koninklijke Militaire Academie en leidde tot vele plaatsingen in binnen en buitenland. Hij diende tijdens de burgeroorlog in Bosnië en was onder meer commandant van (NAVO) luchtlandingseenheden. Na het verlaten van de krijgsmacht in 1996 hielp hij jarenlang als interim bestuurder ziekenhuizen op orde te brengen. In 2006 promoveerde hij aan de Universiteit van Tilburg op een proefschrift onder de titel: ‘Dynamiek en onzekerheid als kans’ waarin hij nader ingaat op de toepassing van het bovenstaande in een onzekere maatschappelijke omgeving.

  

Programma:

Aanvang borrel:       18:30 uur, Barzaal

Aanvang lezing:      19:00 uur, Groene Zaal

 

Aanmelding:

U kunt zich aanmelden door een email te sturen aan de secretaris van de managementtafel secretaris@managementtafel.com