Spoorwegen OV Tafel - Moed en onafhankelijk leiderschap in het publieke domein

Datum en tijd: Dinsdag 28 januari 2020 - 18:30 uur
Locatie: Groene zaal, Plein
Titel: Spoorwegen OV Tafel - Moed en onafhankelijk leiderschap in het publieke domein
Georganiseerd door: SPOORWEGEN OV tafel
Spreker(s): Pier Eringa CEO Transdev ex Prorail
 
Programma: 18:30 uur, Aanvang Borrel in de Barzaal
19:00 uur, Lezing in de Groene zaal

Voor alle Witteleden en introducé(e)s

 

Pier Eringa begon zijn loopbaan als inspecteur van de gemeentepolitie te Leeuwarden, werd hoofdcommissaris/korpschef, gemeente secretaris Nijmegen, ziekenhuisdirecteur te Dordrecht, vervolgens CEO Prorail en sinds kort baas van Transdev Nederland; met 8.900 medewerkers grootste particuliere vervoerder in Nederland.

 

Onderstaande uitspraken garanderen ons een spannende lezing  niet geremd door, enig al dan niet politiek, taboe.

 

Collega Hoofd commissaris Visser:„Pier heeft lef en is niet snel onder de indruk, want hij calculeert in wat voor storm hij creëert. Friesland heeft niet veel diplomaten voortgebracht.”

 

Burgemeester Thom de Graaf over diens gemeentesecretaris: „Die functie was voor hem een oefening in nederigheid, vanwege zijn expressieve karakter. Hij voelde zich meer bestuurder dan ambtenaar. Pier neemt bewust risico’s. Hij laat zichzelf niet makkelijk begrenzen maar is wel heel loyaal.”

 

Stientje van Veldhoven (D66) „Iedereen kent Pier en weet dat hij het mooi vindt om zaken als een soort Pietje Bell in de media op te schudden.”

 

De gemankeerde –uitkomst Fyra enquête noopte haar tot aftreden -  inmiddels vergeten staatssecretaris Wilma Mansveld (PvdA) bitste hem na afloop van een commissievergadering van de Tweede Kamer toe:

 

U mag hier niet komen”

Mansveld is nu chef veiligheidsregio Groningen: het kan verkeren.

 

 Suzanne Kröger, Kamerlid voor GroenLinks:„Het debat is gekanteld, er is nu veel meer ambitie en pit bij NS en ProRail dan vijf jaar geleden. Ik vind het terecht dat Van Boxtel en Eringa zich niet alleen opstellen als uitvoerders, maar ook nadenken over wat er nodig is voor de toekomst van het spoor, en zich daarover uitspreken.”

 

 

Aanmelding: 

U kunt zich tot en met 25 januari 2020 aanmelden o.v.v. uw naam en lidnummervia een e-mail aan: bemmelen.spoorwegenOV@gmail.com dan wel via de lessenaar in de gaanderij.