Film Paterson

Datum en tijd: Dinsdag 24 maart 2020 - 17:30 uur
Locatie: Plein
Titel: Film Paterson
Georganiseerd door: Filmtafel 'Het Witte Doek'
Spreker(s): Marc Westerman
 
Programma: 17.30 Borrel
18.30 Diner
19.30 Film

Voor Filmtafelleden en genodigden

Film: Paterson (2016) - Jim Jarmusch

Paterson is een buschauffeur in de gelijknamige stad Paterson, New Jersey. Paterson hanteert een eenvoudige routine: hij rijdt zijn dagelijkse route, observeert de stad door zijn voorruit en krijgt gesprekken mee die om hem heen plaatsvinden. Hij schrijft gedichten in zijn boekje, gaat met de hond uit, stopt bij een bar en bestelt een biertje. Vervolgens gaat hij richting huis naar zijn vrouw Laura. Laura's wereld daarentegen is elke dag anders. Bijna iedere dag heeft ze weer nieuwe dromen, telkens een ander, inspirerend project. Paterson houdt van Laura en zij houdt van hem. Hij steunt haar ambities en zij bewondert hem om zijn geheime gave voor poëzie.