VOLGEBOEKT per 11/2 Jazz at the Club

Datum en tijd: Vrijdag 20 maart 2020 - 18:00 uur
Locatie: Plein
Titel: VOLGEBOEKT per 11/2 Jazz at the Club
Georganiseerd door: Jazz commissie
 
Programma: Inloop 18.00 uur Pleinbar
Jazz at the Club 19.00, Pleinzaal

------------VOLGEBOEKT----------

JAZZ AT THE CLUB

 

TWO TOUGH TENORS:

 HANS DULFER & BORIS VAN DER LEK

“Looking back for the future”

 

De Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigt u graag uit voor de 21e editie van Jazz at the Club op vrijdagavond 20 maart 2020. Dan treden de tenorsaxofonisten Hans Dulfer en Boris van der Lek, gitarist Jerôme Hol, bassist Eric Barkman en drummer Cyril Directie met elkaar in het muzikale strijdperk. Het belooft een spannende en opwindende avond te worden met de “two tough tenors” in het kader van de 80e verjaardag in 2020 van de immer energieke Dulfer die samen met van der Lek “terug gaat kijken voor de toekomst”    

 

Aanmelding jazzconcert:  - Volgenboekt per 11/2/20

Als lid van de sociëteit De Witte betaalt u € 12,50 p.p. Dat bedrag kunt u overmaken naar rekeningnummer IBAN NL23 RABO 0383.105.021 t.n.v. Sociëteit De Witte o.v.v. uw lidmaatschapsnummer, naam en code 2003/JAZZ. Niet-leden kunnen zich aanmelden door overmaking van € 20,00 p.p. naar rekeningnummer IBAN NL23 RABO 0383.105.021 t.n.v. Sociëteit De Witte o.v.v. uw naam en code 2003/JAZZ.

 

Over de musici:

 

Hans Dulfer is misschien wel de bekendste en meest veelzijdige jazzmusicus van ons land. Hij is niet alleen saxofonist, maar ook auteur, bandleider en jazzpromotor. Hij ontving in zijn lange carrière vele onderscheidingen, zoals de Wessel Ilcken prijs in 1969, de North Sea Jazz Bird Award in 1993, de Andreas penning in 2015 en in 2002 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hans Dulfer staat bekend om zijn dynamische live optredens. Hij is wereldberoemd in Japan vooral na het verschijnen van zijn platina album `Big Boy` in 1991. Hij startte bij de bigband van Theo Deken, het Clous van Mechelen Combo en het Metropolitan Quintet waarna hij met Han Bennink, Willem van Manen en Maarten van Regteren Altena de groep Heavy Soul Inc. oprichtte. Hij wisselde vaak van stijl en speelde o.a. met Herman Brood, Group 1850, Barrelhouse, Jan Akkerman, Peter te Bos, Sjako! en zijn dochter Candy Dulfer. Hij was lange tijd verbonden aan Paradiso en de organisatie van het North Sea Jazz Festival. Ook presenteerde hij radioprogramma´s en schreef columns.

 

Tenorsaxofonist Boris van der Lek is sinds zijn 18e beroepsmuzikant. Hij is een veelgevraagd sessie- en studiomuzikant. Hij stond op het podium met zijn helden Buddy Tate en Arnett Cobb, maar speelde ook in talloze pop- en bluesgroepen zoals the Golden Earring en Barrelhouse. Hij was jarenlang lid van the Houdini’s en the Boulevard of Broken Dreams Orchestra. Ook trad hij op met de Newport Allstars, Millers, Harry “Sweet” Edison, Buth Miles en Joe Pass. Hij richtte zijn eigen Boris Vanderlek Quartet en Gangbuster op en is lid van de (heropgerichte) Hans Dulfer Tough Tenors.

 

Jerôme Hol is een eigenzinnig gitarist die stevig gitaarwerk aflever, waarin heavy metal wordt gecombineerd met de warmte van de blues en de harmonische subtiliteit van de jazz. Onlangs verscheen zijn cd “Sneak Peek”. Hij speelde o.a. met Hans Dulfer, Billy Cobham, Michiel Borstlap, Dr. Lonnie Smith en Dick de Graaf.   

 

Eric Barkman is een bassist in hart en nieren. Hij staat bekend om zijn stevige beat en energieke uitstraling op het podium. Hij speelt het liefst op zijn elektrische double bass. Hij tourt met Hans Dulfer al meer dan twintig jaar de wereld rond. Hij maakte diverse cd´s en speelde met gerenommeerde muzikanten zoals Ingram Washington, Gijs Dijkhuizen, Bas van Lier en Candy Dulfer. Verder geeft hij muziek/workshops aan kwetsbare jongeren.  

 

Cyril Directie is een spectaculaire drummer en daarnaast producer/remixer. Hij speelt vaak met Hans Dulfer en Eric Barkman. Daarnaast trad hij o.a. op met top musici, zoals Joseph Bowie, Ruth Jacott, Waylon, New Cool Collective, Jett Rebel, Daughters of Soul, Candy Dulfer, Kane en Tineke Postma. Hij is als gastdocent verbonden aan het Amsterdams Conservatorium en is een veel geziene gast in het tv-programma DWDD.

 

Jazz at the Club is een initiatief van het bestuur van De Witte. Naast leden van Sociëteit De Witte kunnen ook Haagse jazzliefhebbers luisteren naar de top van de Nederlandse jazz. De dresscode op de sociëteit is normaliter jasje/dasje, maar bij uitzondering is dat bij Jazz at the Club informeler. Ook nu start dit radioconcert om 19:00 uur en zal tot ongeveer 21:00 uur duren. Tijdens het concert wordt een eenvoudig hapje geserveerd.

Tot nu toe werden alle concerten goed bezocht. Er wordt een maximum aantal bezoekers van 200 gehanteerd, maar aangeraden wordt op tijd aanwezig te zijn in verband met de beschikbare stoelen. Reserveren van zitplaatsen is niet mogelijk.

 

Ook dit concert is thuis te beluisteren via de livestream Jazz at the Club. Iedereen met een computer of tablet kan direct inloggen op de live stream www.jazzattheclub.nl. Maandelijks is er een aflevering van het Jazz at the Club Radiomagazine dat gepresenteerd wordt door Ronald Blom, Robbert Coops en Paul Waaijers en technisch mogelijk wordt gemaakt door Marnix Bosman (MWB SoundProducts).

 

Betaling: - volgeboekt per 11/2!

Uw betaling dient uiterlijk maandag 16 maart 2020 in het bezit te zijn van de sociëteit. Na ontvangst van uw betaling is er sprake van een definitieve reservering. Hiervan ontvangt u geen bevestiging. Indien u wel een bevestiging van uw betaling wenst, kunt u die per e-mail aanvragen via administratie@societeitdewitte.nl. U kunt tot en met woensdag 18 maart (schriftelijk) kosteloos annuleren. Bij niet tijdig of geheel niet annuleren (no-show) bent u 100% van de prijs verschuldigd.

 

In het najaar van 2020 zullen ook weer concerten in De Witte plaatsvinden. Noteert u alvast vrijdag 18 september en 20 november. Zie voor actuele informatie www.societeitdewitte.nl en/of www.jazzattheclub.nl.

 

Met vriendelijke groeten en tot ziens bij Jazz at the Club,

 

Namens de Jazzcommissie van Sociëteit De Witte:

Ronald Blom, Robbert Coops, Ruud Steegman, Bart van Straten en Wolbrand van der Vis