Societeit de Witte i.s.m. De Franse Tafel -Muziek toneelstuk La Noble- *VOL*

Datum en tijd: Vrijdag 30 oktober 2020 - 18:00 uur
Locatie: Plein
Titel: Societeit de Witte i.s.m. De Franse Tafel -Muziek toneelstuk La Noble- *VOL*
Georganiseerd door: Sociƫteit De Witte
 
Programma: 17:30 uur, Ontvangst in de Pleinbar
18:00 uur, Opvoering muzikale komedie
19:30 uur, Start diner in de Groene zaal

Alleen voor Witteleden

 

Belangrijk bericht

De aanmeldingen voor deze voorstelling lopen storm, we noteren al 51 inschrijvers! Aangezien onder de huidige Corona maatregelen nu slechts maximaal 30 toeschouwers zijn toegestaan hebben wij het Toneelgezelschap Première Parterre bereid gevonden om diezelfde dag een tweede ‘back-to-back’ voorstelling te geven. Zie hieronder het nieuwe schema van deze dubbel-voorstelling!!

Aanmelding is dus nog mogelijk voor 9 personen – wie het eerst komt die het eerst maalt!

 

Alle inschrijvers zullen tijdig bericht ontvangen over de indeling in Groep I of Groep II.

 

Dit jaar bestaat de Franse Tafel 10 jaar. Het leek ons een goed idee om dit lustrum ook te vieren met een passende culturele activiteit, in samenwerking met de Sociëteit De Witte. Op vrijdag 30 oktober aanstaande is een speciale opvoering in de Pleinzaal van de muzikale komedie "La Noble", gebaseerd op de gelijknamige roman van Belle van Zuylen. Het betreft een evenement van De Witte, dat dus openstaat voor alle leden van onze Sociëteit.

 

"La Noble" is een muzikale komedie naar de roman "Le Noble" van onze feministe avant-la-lettre Belle van Zuylen. Geen stoffige, ouderwetse bewerking, maar een speelse eigentijdse voorstelling met muziek, zang en filmbeelden op Slot Zuylen. Het verhaal van deze bekende novelle is in een toneelbewerking van Eva Matthijssen, gebaseerd op de vertaling van Rosalien van Witsen, speels verweven met scènes uit Belle's eigen avontuurlijke leven.

 

Toen Belle van Zuylen haar literaire eersteling Le Noble – aanvankelijk anoniem – het daglicht liet zien, was Papa van Tuyll van Serooskerken ‘not amused’ toen hij vernam dat het nota bene zijn eigen adellijke dochter was, die in deze ‘conte moral’ de aristocratische elite vlijmscherp op de hak had genomen.

 

De acteurs zijn: Louis d'Or winnaar Joop Keesmaat, de actrices Carlijn van Ramshorst en Linda Moller en de Haagse zanger/cabaretier Max Douw. De regie is in handen van Gepke Witteveen, van wie eerder de historische stukken "Adieu Indië" en "Thorbecke" op De Witte

zijn uitgevoerd. De sterke cast, live muziek en de smaakvolle ‘poudre’ kostumering van Louis de Leeuwe maken deze productie tot een elegante bonbon!

 

Het betreft een coproductie van het Belle van Zuylen Genootschap en de Stichting Première Parterre.

 

Een stuk om niet te missen - noteert u dus deze datum alvast in uw agenda! Zoals gebruikelijk kan men die avond ook gezamenlijk dineren.

 

Zoals gebruikelijk zullen wij na afloop van de voorstelling ook gezamenlijk dineren. De Witte serveert een 2 gangen diner, inclusief twee glazen wijn (bier, fris, water) en koffie met Wittechocolaatjes. U betaalt voor dit arrangement slechts € 39,70!

NB: het betreft deze avond een theatervoorstelling inclusief diner, die niet los te reserveren zijn.

 

Programma

 

GROEP I

17.30 uur               Ontvangst/Apéritif Groep I, Pleinzaal

18.00 uur               Start “La Noble” (1e voorstelling), Pleinzaal

19.15 uur               Einde “La Noble” (1e voorstelling), Pleinzaal

19.30 uur               Start Diner Groep I, Groene Zaal

21.30 uur (ca.)       Einde Diner Groep I, Groene Zaal

 

GROEP II

18.30 uur               Ontvangst/Apéritif Groep II, Grote Zaal

19.00 uur               Start Diner Groep II, Grote Zaal

20.30 uur               Start “La Noble” (2e voorstelling), Pleinzaal

21.45 uur               Einde “La Noble” (2e voorstelling), Pleinzaal

 

Wij hopen dat ook vele niet-leden van de Franse Tafel die avond zullen genieten van deze muzikale komedie, die zo sterk geworteld is in de Franse cultuur van de tijd van Belle van Zuylen.

 

U kunt zich aanmelden door E 39,70 over te maken naar: NL23RABO0383105021 t.n.v. Sociëteit De Witte o.v.v. uw naam, lidnummer en code 30/10/Noble, en vlees of vis, of vega/
Indien U géén diner voorkeur opgeeft, dan wordt het vleesmenu geserveerd.
Uw betaling dient uiterlijk woensdag 21 oktober gedaan te zijn.

Bestuur en Lustrumcommissie van de Franse Tafel