Jazz @ The Club - Digitaal

Datum en tijd: Vrijdag 15 januari 2021 - 19:00 uur
Locatie: Plein
Titel: Jazz @ The Club - Digitaal
Georganiseerd door: Jazz commissie
 

Geachte leden,

 

Door de Corona-maatregelen is dit concert helaas niet voor publiek toegankelijk. Gelukkig wordt het optreden wel gestreamd via www.jazzattheclub.nl (alleen geluid) en ook via YouTube zoals u inmiddels van De Witte gewend bent.

 

JAZZ AT THE CLUB: CORONAPROOF MET RED

 

 De Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigt u graag uit voor de 23e editie van Jazz at the Club op vrijdagavond 15 januari 2021 (19.00 uur). Dan treedt de formatie RED op met frontvrouwe Ellister van der Molen (trompet en flügelhorn), Bob Wijnen (hammondorgel), Gideon Tazelaar  (tenor sax) en Wouter Kühne (drums). RED bracht onlangs het book-album “NOLA” uit op het label Sound Liaison. De muziek is geïnspireerd door en opgedragen aan de geboorteplaats van de jazz: New Orleans. Het belooft een swingende avond soulful jazz te worden.

 

Over de musici:

 

Ellister van der Molen speelt trompet en flügelhorn. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij overstapte van klassiek naar jazz. Zij kreeg les van Jarmo Hoogendijk, Ack van Rooijen, Eric Vloeimans, Ruud Breuls en Jan Oosthof. Zij speelde met Tini Thomson in een project rond de muziek van Gerry Mulligan en Art Farmer. Naast haar vele optredens in binnen- en buitenland toert zij zowel solo als met de succesvolle theatershow New York Round Midnight. In 2018 – toen zij met de formatie RED ook al optrad in De Witte – lanceerde zij het album “Yahooo!”. De band karakteriseerde zich bij die gelegenheid als “uplifting, vibrrrant, energetic”. Zie: www.red-sounds.com.

 

Bob Wijnen is een internationaal gelouterde pianist die ook op het hammondorgel zijn mannetje staat. Daarnaast is hij componist, ook van enkele stukken op het album “:NOLA” Hij heeft inmiddels een indrukwekkende solocarrière opgebouwd. Hij nam enkele jaren geleden een cd op met Peter Bernstein en Billy Drummond, getiteld “NYC Unforeseen”. Wijnen is lid van RED en daarnaast van  jazzformatie Equinox met zangeres Marjorie Barnes.

 

Saxofonist Gideon Tazelaar werd al op zeer jonge leeftijd (14 jaar!) toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam. Hij kreeg les van Ferdinand Povel, Simon Rigter, Joris Roelofs, Lee Konitz, Ben van Gelder, Benjamin Herman en Dick Oatts.  Hij won met zijn formatie Oosterdok 4 in 2012 de eerste prijs op het Prinses Christina Jazz Concours; ook won hij de Expression of Art Award in 2016. Hij speelde in binnen- en buitenland met het Dutch Jazz Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Hij trad op met Dr. Lonnie Smith, Peter Beets, Rob van Kreeveld, Ruud Jacobs Eric Alexander en John Engels. Hij heeft zijn eigen trio met bassist Ties Laarakker en drummer Wouter Kühne. 

 

Drummer Wouter Kühne startte ook al op jeugdige leeftijd zijn muzikale loopbaan. Hij speelde met het Trio van Floris Kappeyne, het kwartet Mo van der Does, het trio Miguel Rodriguez, het Jazzorchestra of the Concertgebouw en met o.a. Reinier Baas, Aaron Parks, Dick Oatts en Benjamin Herman.  

 

Het concert is thuis live te beluisteren via de livestream www.jazzattheclub.nl en te zien en te beluisteren via YouTube.

 

Jazz at the Club is een initiatief van het bestuur van De Witte.

 

Programma:

Jazz at the Club:         19:00-21:00 uur

 

Namens de Jazzcommissie van Sociëteit De Witte:

Ronald Blom, Robbert Coops, Ruud Steegman, Bart van Straten en Wolbrand van der Vis