Santiago tafel: 'Stappen via Albanië naar monnikenstaat Athos'

Datum en tijd: Maandag 19 september 2022 - 17:30 uur
Locatie: Koepelzaal, Pleinzaal
Titel: Santiago tafel: 'Stappen via Albanië naar monnikenstaat Athos'
Georganiseerd door: Santiago Tafel
Spreker(s): Terie Leijs
 
Programma: 17.30 uur borrel in de Barzaal
18:30 uur, Aanvang lezing in de Koepelzaal

Stappen via Albanië naar monnikenstaat Athos
Waar welkom wacht van houtvuur en gastvrije verwondering”


Na een eerste voettocht in 2002 naar Santiago de Compostela ontstond de drang om elk jaar op herhaling te gaan met varianten op deze tocht. In 2014 voer Terie per veerboot van Brindisi (Italie) naar Vlore (Albanië) en wandelde langs de Via Egnatia via Macedonia en Griekenland naar Mount Athos.
Een reisdoel, een rugzak, een wandeltocht; sprong naar vrijheid. Vage horizon, prikkelende spanning, niets is zeker. Zoektocht naar andere landen. Hoe leven jullie, denken jullie? Hoe hebben jullie lief, welke goden vereren jullie Wie zijn jullie daar, in dat andere land.

Dus de mens schiep God, of schiep God de mens? Vragen zonder antwoord, geniet van alle moois. Waardeer de schatten van goedheid. Bezin in de leegte van het lopen.

Ontdek het warme licht dat spiegelt tussen de bergen Een mars over heuvels en door dalen. Verwelkomd door regen en zonnegloed. Het glibberige pad leidt naar een berghut, waar welkom wacht van houtvuur en gastvrije verwondering


Terie Leijs (1942): tot zijn pensioen aanbrak in 2002 is Terie maatschappelijk werker bij het observatiecentrum voor verstandelijk gehandicapte kinderen: De Hondsberg te Oisterwijk. Zijn jeugd speelt zich vooral af in Den Haag. Na zijn dienstplicht als vrijwilliger in Nieuw Guinea volgt hij de opleiding maatschappelijk werk aan de Sociale Academie Eindhoven. Hij is gehuwd en woont in Oisterwijk.

 

 

Programma:
Aanvang borrel:          17:30 uur, Barzaal
Aanvang lezing:          18:30 uur, Koepelzaal

Na de lezing is de mogelijkheid om gezamenlijk te dineren in de OCZ.