Huisregels

De belangrijkste huisregels van A-Z op een rij.

Algemeen
 
Ieder lid wordt geacht de huisregels te kennen en na te leven.
Indien u als lid ziet dat een ander (lid of introducé) zich niet aan de huisregels houdt dient dat op dat moment te worden doorgegeven aan een lid van de Sociëteitscommissie of College van Bestuur of in diens afwezigheid bij de hoogst leidinggevende. Zij zullen de desbetreffende persoon (lid of introductor van introducé) aanspreken en indien noodzakelijk vragen het pand te verlaten.

De huisregels inclusief het kledingvoorschrift gelden voor Sociëteitsgebruik van zalen in onze panden en niet voor gasten in de verhuurde zalen. Toegang tot een gehuurde zaal geeft zonder introductie van een Wittelid geen toegang tot het ledengedeelte of de Sociëteitsruimten waar de huisregels van toepassing zijn.  

Betaling
Rekeningen van de Bar en het Restaurant dienen voor vertrek contant, per pin of per creditcard te worden betaald. Fooien zijn toegestaan.

Garderobe
 
(Over)jassen, hoeden, petten, (attaché) koffers, boodschappentassen, paraplu's e.d. mogen niet meegenomen worden in de sociëteitsruimten, maar dienen in de Garderobe te worden achtergelaten. Waardevolle zaken kunnen bij de Receptie in bewaring worden gegeven. De Sociëteit is niet aansprakelijk voor het zoekraken of beschadigd raken van uw eigendommen.

Identificatie
Leden kunnen met hun persoonlijke lidmaatschapspas de Sociëteit, de bibliotheek en de fietsenstalling binnen gaan. U dient met deze pas zelf de deur te openen. Dit is voor uw en onze veiligheid.

Kandidaat-leden krijgen een kandidaat lidmaatschapspas uitgereikt voor de periode waarin zij in afwachting zijn van het ingaan van hun definitieve lidmaatschap. Kandidaat-leden dienen hun pas in de sluis te tonen aan de portier, zodat de deur kan worden geopend.

Introductie 

Een lid (introductor) mag per dag maximaal vijf personen tegelijk introduceren. Een introducé mag niet meer dan vier maal per kalenderjaar in de Sociëteit geïntroduceerd worden. Een introductie geeft, behoudens uitzonderingen, recht op toegang tot de algemene Sociëteitsruimten. Voor evenementen wordt het introductiebeleid steeds specifiek aangegeven.

Kandidaat-leden zijn niet gerechtigd om introducés mee te nemen naar de Sociëteit, met uitzondering van hun partner. Voor de introductie van groepen is toestemming van het College van Bestuur vereist, aan te vragen via het Secretariaat.

De introductor is te allen tijde verantwoordelijk voor de introducé; ook voor de financiële afhandeling. De introductor heeft de plicht de introducé vooraf op de hoogte te stellen van de huisregels. Bij binnenkomst dient de introductor de introducé in het introductieboek, bij de receptie, in te schrijven. Zonder introductor heeft de introducé geen toegang tot de Sociëteit en dient hij/zij bij de receptie te wachten. 

Een persoon die is gedéballoteerd of aan wie de toegang tot de Sociëteit is ontzegd kan niet worden geïntroduceerd (zelfs indien hij/zij toegang zou hebben tot onze Sociëteit op basis van reciprociteit).

Klachtenprocedure
Bij een klacht over eten, drinken of voorzieningen voor een evenement is het personeel ter plaatse het eerste aanspreekpunt.
Bij een klacht over gedrag of voorkomen van het personeel kunt u dit melden bij de directeur of, in zijn afwezigheid, bij het management.
Bij een klacht over de directeur of over de Sociëteit kan dit alleen schriftelijk per brief (niet per e-mail) worden gericht aan het College van Bestuur.

Kledingvoorschrift (dress code)
Bij een bezoek aan de Sociëteit behoren de kledingvoorschriften in acht te worden genomen. Informeer uw introducé(e)s over deze kledingvoorschriften, zodat pijnlijke situaties worden voorkomen.

  • Pleingebouw: Het kledingsvoorschrift is 'tenue de ville'.
    Voor heren: een donker pak of combinatie van een colbert met een nette, geklede broek met bijpassende hemd en (vlinder- of strop)das, sokken en schoenen.
    Voor dames: nette representatieve stadskleding, mantelpakje (deux-pièces of rok/colbert), broekpak, robe manteau, geklede jurk (met korte mouwtjes) met panty of kousen, rok of jurk over de knie, elegante laarzen, schoenen met (platte) hak.
  • Aanvulling Paviljoen: Op het Paviljoen gelden dezelfde regels als aan het Plein, behoudens enkele uitzonderingen: In het Restaurant, de Kleine Zaal en de Barzaal geldt voor heren als kledingvoorschrift 'jasje-dasje', met de aanvulling dat zomerkleding vaak kleurrijker is. Voor dames zijn stijlvolle polo's, mouwloze jurken en blouses toegestaan. Op het terras mag een zonnebril en/of (stro)hoed worden gedragen en is, bij hoge temperaturen, voor heren 'jasje zonder dasje' toegestaan.


Te allen tijde (voor zowel Pleingebouw als Paviljoen) zijn niet toegestaan: denim (spijkerstof/blue jeans incl. designer jeans); korte of driekwartbroeken; mini rokjes; polo- of t-shirts; spaghetti bandjes; sport- of andere vrijetijdskleding; trainingspakken; sport- of gymschoenen; grove laarzen; sandalen; slippers; schoenen zonder sokken; zwemkleding; leggings; petjes of andersoortige kleding van vergelijkbare aard.

Mobiele apparatuur
Het gebruik van computers, laptops en tablets is alleen toegestaan in de Leeszaal en niet in de sociëteitsruimten en zalen. Het gebruik van telefoons (inclusief smartphones) om te bellen, is slechts toegestaan in de gaanderij en de hal en niet in de sociëteitsruimten. Het gebruik van smartphones voor het maken van afspraken en eventueel laten zien van foto's is wel toegestaan mits u daarmee anderen niet stoort.

Pers / publiciteit / internet

Het logo en de naam van De Witte en in of door de Sociëteit gemaakte foto's behoren toe aan De Witte en mogen uitsluitend gebruikt worden voor, door het bestuur goedgekeurde, De Witte uitingen. Gebruik hiervan voor publicatie doeleinden, of daaraan verwante communicatie door derden, is zonder toestemming van het bestuur niet toegestaan. Schrijvende pers heeft slechts toegang tot de Sociëteit na uitdrukkelijke toestemming vooraf van het College van Bestuur, aan te vragen via het Secretariaat.

Roken 
In de Sociëteit mag niet gerookt worden, behalve in de daarvoor bestemde Rooksalon. Op grond van de Tabakswet mag in deze ruimte door het personeel niet bediend worden.