Kegelbaan

In het souterrain wordt nog steeds het traditionele kegelspel beoefend.
In de zomer van 2015 is de Kegelbaan opgeknapt en verfraaid: de twee oude “kromgetrokken” banen zijn vervangen door nieuwe kunststofbanen en er pronken nu drie foto’s (2 bij 10 meter) op de muur waarbij de eerste er één is van De Witte kegelbaan begin 1900.
Om niet helemaal afscheid te hoeven nemen van de oude, voor velen vertrouwde, houten (teak) banen zijn deze getransformeerd naar twee robuuste tafels waaraan het met een drankje goed toeven is.

De twee kegelbanen staan voor ieder lid die graag zou willen leren kegelen of zijn/haar kegelvaardigheid wil testen tegen andere leden, ter beschikking. Behalve de tafels die hier af en toe eens een gezellige avond hebben, spelen hier ook vier kegelclubs waarvan de leden elkaar wekelijks ontmoeten en wedstrijden spelen. Met acht spelers op twee banen twintig ballen gooien kost al gauw zo’n anderhalf à twee uur. Wat het spel vooral aantrekkelijk maakt is dat men om beurten speelt en voortdurend van gesprekspartner kan wisselen.

Het is zeker de moeite waard de Kegelbaan een keer te bezoeken of beter nog; een keer te gaan kegelen!

Voor meer informatie betreffende de beschikbaarheid en/of andere vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Reserveringen. Wenst u liever telefonisch contact? Deze afdeling is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur: 070-360.79.33 (algemeen).