MVO en Sociëteit de Witte

10 september 2020 - 11:56 uur

 

Wat doet ons bedrijf aan MVO / Green Key?

De Witte heeft zich afgelopen jaar op verduurzaming gericht en is op weg om dit najaar een certificering voor de Green Key te doorlopen. MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) is een belangrijk thema voor ons en wij hechten veel waarde aan duurzaam ondernemen. De Witte is op dit moment bezig met een enorme operatie om nog duurzamer te worden. De afgelopen tijd stapte onze organisatie al voor het grootste gedeelte  van het gebouw over op duurzame LED-verlichting. De jus d’orange persen wij nu zelf in glazen kannen in plaats van deze in plastic flessen in te kopen. Hierdoor is de jus nu nog verser en verminderen we een groot deel van ons plasticafval. In de vaatwassers, waarvan de nieuwste voorzien van een warmtepomp, gebruiken wij nu duurzame zeep met een Ecolabel. Daarnaast gaan we zuiniger om met water doordat kranen in de publieke toiletten maximaal 4 liter per minuut laten doorstromen en worden er sensoren geplaats voor verlichting i.p.v. handmatig te bedienen lichtknoppen. De temperatuur in ons gebouw wordt binnenkort beter geregeld via een geautomatiseerd systeem (PRIVA) en wij nemen momenteel onze afvalinzameling onder de loep door verschillende soorten afval apart te laten ophalen. Zie ook onze MVO verklaring.

 

Green Key


Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven die duurzaam ondernemen in de recreatie- en vrijetijdsbranche en in de zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. In Nederland zijn er circa 650 locaties met een Green Key. Meer informatie over het keurmerk Green Key.