Jazz at the Club - meer info 3/3

21 februari 2017 - 13:56 uur

Jazz at the Club  

Namens de Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigen wij u graag uit voor een online radioconcert op vrijdagavond 3 maart 2017. Dan treedt de jazzband JustUs op samen met zangeres Ciara Clerx. JustUs combineert de beste elementen van een volledige bigband met het meer intieme karakter en het individuele geluid van een combo. Het belooft een gedenkwaardig en stevig concert te worden!  

 

JustUs is een jazzband op niveau met twaalf instrumentalisten (bas, piano, drum, trompet, trombone en saxofoon), aangevuld met een dirigent en een zangeres. Deze (bijna) bigband – opgericht in 1995 - opereert vanuit Woerden, maar de leden komen uit het hele land. Werner Janssen – als saxofonist regelmatig te beluisteren in het Metropole Orkest – is dirigent en  coach. Het diverse en eigenzinnige repertoire laat de muzikale power en meerstemmige arrangementen voor blazers volledig tot hun recht komen in swingende klassiekers, maar ook in jazzfunk, latin jazz en zelfs melodieuze pop. Nummers van Norah Jones, Jamie Cullum en Caro Emerald staan op het programma, net zoals standards als Birdland, Cry me a river, For once in my life, I remember Clifford, Street life en My romance. JustUs werkt sinds een jaar samen met zangeres Ciara Clerx: JustUs meets Ciara.  JustUs bestaat uit Denis Verhoef en Marja Weijerman (altsaxofoon), Gerard de Waal (tenorsaxofoon), Fred Romijn (baritonsaxofoon), Chris Adriaansen, Frans Brugman en Maarten Meijer (trompet), Rob Hofman en Fridus Valkema (trombone), Tom Snijders (piano), Frans Janse (bas) en Robert Goudkamp (drums). 

 

Het concert is ook thuis live te volgen via de livestream Jazz at the Club. Iedereen met een computer of tablet kan direct inloggen op de live stream en luisteren naar het concert. Het kanaal heet Jazz at the Club en is meestal wel te vinden in de database van uw apparaat. Staat Jazz at the Club er nog niet bij, dan kunt u het station ook zelf toevoegen. Kijk in de handleiding van uw apparaat hoe dat precies moet.

 

Ook het concert van Just Us wordt opgenomen en is later ook terug te luisteren via ditzelfde kanaal. Op het internet radiostation van Jazz at the Clubwordt daarnaast veel jazzmuziek uitgezonden en het Jazz at the Club Radio magazine gepresenteerd door Ronald Blom, Robbert Coops en Paul Waaijers en technisch mogelijk gemaakt door Marnix Bosman (MWB SoundProducts).

 

 

Jazz at the Club is een initiatief van het bestuur van De Witte. Naast leden van Sociëteit De Witte zullen ook Haagse jazzliefhebbers komen luisteren naar de top van de Nederlandse jazz. De dresscode op de sociëteit is normaliter jasje/dasje, maar bij uitzondering is dat bij deze jazz-optredens op vrijdagavond in de Pleinzaal informeler. Ook nu start dit radioconcert om 19:00 uur en zal tot ongeveer 21:00 uur duren. Tijdens het concert wordt een eenvoudige hapje geserveerd

De eerste, succesvolle concerten waren druk bezocht. Er zal ook deze keer een maximum aantal bezoekers van 250 wordt gehanteerd. De eerste inschrijvers zullen worden toegelaten. 

Op vrijdag 22 september en 24 november 2017 zal weer een gevarieerd jazzprogramma worden aangeboden. Zet de data alvast in uw agenda. Zie voor verdere informatie:

www.societeitdewitte.nl

 

Met vriendelijke groeten en tot ziens bij Jazz at the Club,

 

Namens de Jazzcommissie van Sociëteit De Witte:

Ronald Blom, Robbert Coops, Ruud Steegman, Bart van Straten en Wolbrand van der Vis